Bangkok, Tai (16 – 19 mai)

Vahetasime 1.5 miljoni pealinna Kambodžas 8 miljonilise peallinna vastu Tais. Bangkoki Don Mueangi lennujaamas tervitas meid juba varasemast tuttav immigratsiooni järjekord. Seni oleme oma reisi jooksul ikka üsna libedalt läbi immigratsiooni saanud, aga Bangkokis passisime järjekorras ikka kõvasti üle tunni. Kuna maandusime öösel, siis selleks ajaks olime mõlemad võrdlemisi zombid ning me isegi ei hakanud kaaluma ühistranspordi kasutamist, et hostelisse jõuda. Võtsime grabi, mis toimetas meid üsna mõistliku hinna ja ajaga hosteli.

Bangkok oli meil plaanitud vahepeatusena ning me ei olnud valmistunud selleks, et teha suuri linna ja seda ümbritsevaid piirkondi avastavaid retkesid. Lootsime maitsta Tai head toitu ning natukene shopata. Ööbisime selle mõne öö jooksul sõna otseses mõttes tikutopsis. See oli omaette eriline kogemus magada hostelis, kus on külastajatele eraldatud põhimõtteliselt ainult voodi, mille ette saab tõmmata kardina. Seda olustikku on üsna keeruline sõnadesse panna. Ehk annab järgnev video parema ettekujutuse.


Bangkokis pidime taas taluma meeletult palavat ilma. Läksime küll linnavahele, et uudistada Tai pealinna kauneimaid templeid, kuid lõpuks olime sunnitud palavuse tõttu piirduma vaid mõnega (mille nime ka isegi ei ürita siia kirja panna, kuna see on lihtsalt nii keeruline). Õnneks meile sellest ka suuresti piisas ja saime kaunid Budha kujud ning värvilised templid omale mällu salvestada. Templite ümber uitamine oli ka see tõttu põnev, et seal ümber elavad mungad ning huvitav oli nende igapäeva elu jälgida ning toimetusi vaadata.


Käisime ära ka kuulsal Khao Sani tänaval, kus turistid käivad prussakaid, vaglasid, ämblikke jm põnevat degusteerimas. Jaanus piirdus sel korral vaid skorpioni maitsmisega ning ime kombel jäi isegi ellu.


Turgudest valisime välja Chatuckak nädalavahetuse turu ning Pratunami turu. Chatuckak on väidetavalt üks maailma suurimaid turge ning seal võis tõesti leida kõike alates koerte toidust kuni lõhnaseepide ning kasutatud cucci-muccini. Pratunami turg on rohkem kuulus selle poolest, et seal käiakse hulgi kogustes riideid ostmas. Rahvast ja ka kaupmehi oli seal kordades rohkem, kui sellise maajupi peale mugavalt mahtuda võiks. Meil oli suuri raskusi, et üles leida koht, kus müüdi lisaks naiste hilpudele ka meeste riideid. Lõpuks ikkagi õnnestus meil mõned vajalikud asjad leida ning panime paki Eesti poole teele. Loodame, et uued riided ootavad meid juba kodus, kui üks kord sinna jõuame 🙂


Liiklemine Bankokis oli meie hinnangul üsna hõlbus. Meie sõitsime enamasti kas nn taevarongi või siis Grabiga. Taevarong oli väga mugav ning ka oluliselt kiirem kui ummikute poolest tuntud Bangkokki üritada autoga avastada.


Tai toitudest said ära maitstud kõik vanad lemmikud – pad thai, pineapple rice, papaya salat, tom yum rice jne. Nagu ka eelmisel korral Tais käies, olime toidust vaimustuses!


Ja õige Tais käik peab muidugi sisaldama ka Tai massaaži . Kuna vaevlesime aja nappuse käes, siis saime endale lubada sel korral vaid jala massaži. Jaanusele aga sellest piisas, et massažitooli tukkuma jääda.


See oligi lühidalt meie peatus Tai pealinnas. Jätsime endale piisavalt kohti veel avastamiseks. Järgnevad seiklused on aga meie jaoks juba hoopis põnevamad. Meid ootab ees Sri Lanka! Seega püsige lainel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga